keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Museokeikka (ei, emme ryöstäneet mitään)


Menimme 4.12 Designmuseoon. Kiersimme opastuksen kera pienen korunäyttelyn ja saimme tehdä korupajalla itse mieleisemme korut käsillä olevista materiaaleista.

Näyttelyssä ollessamme saimme tehtäväksi etsiä mielestämme parhaan tai ärsyttävimmän korun - siis käytännössä korun, joka kiinnitti huomion - ja merkitä sen post-it-lapulla. Sen jälkeen kiersimme salin vielä yhteisesti, ja kaikki kertoivat, mikä herätti huomion korussa tai mikä siinä oli mahdollisesti vialla tai ärsyttävää.

No, koruja katsellessamme sitä inspiroitui ja sitten pääsimmekin jopa tekemään jotain! Siis oikeasti! Ei enää vain katseluakuuntelemista vaan sotkemista ja tekemistä!

Siis, menimme korupajaan, missä odottikin jo aimo annos materiaaleja. Saimme ottaa jonkun korun esikuvaksi ja siitä soveltamalla taikka matkimalla tehdä oman korun. Se oli hauskaa, ja materiaaleilla sai tosiaan mässäillä – vain pikaliimasta oli pulaa.

Kuva työpajasta
Tässä vähän kommentteja tekemistämme koruista:

Essi: "Valitsin esikuvakseni todella suureellisen korun, joka oli kultainen, ja jossa oli todella todella monia pieniä söpöjä tuoleja vinkeissä kulmissa. Päätin tehdä kaksi korua. Alussa alla näkyvien korvakorujen paprikakuviot – jotka muotoilin kultaisesta rautalangasta – piti tulla kiinni kankaiseen kaulakoruun, mutta päätinkin tehdä niistä erilliset korut, koska pitsi ja söpöt napit tuntuivat olevan aivan tarpeeksi kaulakorussani. Ompelin kotona kaulakorun päät ompelukoneella siistiksi ja kiinnitin taakse kiinnityskoukut. Korviksissa kieputin rautalankaa apuna käyttäen korvakoruihin korvakorunkoukut kiinni. Molemmissa on sama teema – kultainen väri. Se toistuu koko korvakoruissa ja kaulakorun napeissa. olen erittäin tyytyväinen korujen ulkonäköön, ja ne onnistuivat hyvin! Olen ylpeä itsestäni. :3"


Essin inspiraatio koruun
Paprikakorvakorut valmiina!
Kaulakoru
Korun kiinnityssysteemi
Inspiroiduin näyttelystä ja päätin tehdä kotonakin korun -Essi

Milla: "Otin esikuvakseni örvelökorun, koska örvelön tekeminen... en tiedä, inspiroi sillä hetkellä. Tein sen ala-asteelta tutulla taktiikalla, tekemällä vanhoista sanomalehdistä muodon ja sitten kierittämällä kangasta ja muita tilpehöörejä ympärille. Itse liimasin monta tilkkua sanomalehtikasan ympärille, ja tarroja ja kaikkea kivaa mitä löysin. Työstä tuli sekava, mutta se sen tarkoituskin vähän oli. Olen siihen tyytyväinen, ja sympaattiseltahan se näyttää."

Millan inspiraatiokuva

Millan lopullinen työ

Psst! Kuvia korunäyttelystä:





Kilisee kilisee kulkuset... 











Köh köh slender man...












Opimme, että koruja voi tehdä melkeinpä mistä vain ja että koru ei välttämättä ole aina pidettäväksi, vaan taiteeksi.

XOXOGossip girl Teräsmummot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti